भगवान हनुमान जी को संकट मोचन के नाम से भी जाना जाता है हनुमान जी की पूजा में हनुमान चालीसा,बजरंग बाण और हनुमान अष्टक प्रमुख रूप से अपनाये जाते हैं कहा जाता है कि हनुमान अष्टक का पाठ करने से भक्तों के जीवन के सारे दुख दर्द और भय दूर हो जाते हैं।

Sankat Mochan Hanuman Ashtak Song Credits

Hanuman Bhajan: Hanuman Ashtak
Singer: Hariom Sharan
Composer: Hari Om Sharan
Lyricist: Traditional
Music Label: T-Series

Sankat-Mochan-Hanuman-Ashtak
Sankat Mochan Hanuman Ashtak

Sankat Mochan Hanuman Ashtak lyrics in hindi

बाल समय रवि भक्षि लियो
 तब तीनहुं लोक भयो अंधियारो
ताहि सों त्रास भयो जग को
 यह संकट काहु सों जात न टारो

देवन आनि करी विनती तब
 छांड़ी दियो रवि कष्ट निवारो
को नहिं जानत है जग में
कपि संकटमोचन नाम तिहारो

बालि की त्रास कपीस बसै गिरि
 जात महाप्रभु पंथ निहारौ
चौंकि महामुनि शाप दियो तब
 चाहिए कौन विचार विचारो

कै द्विज रूप लिवाय महाप्रभु
सो तुम दास के शोक निवारो
को नहिं जानत है जग में
कपि संकटमोचन नाम तिहारो

अंगद के संग लेन गये सिय
खोज कपीस ये बैन उचारो
जीवत ना बचिहों हम सों
जु बिना सुधि लाये यहां पगुधारो

हेरि थके तट सिन्धु सबै तब
लाय सिया, सुधि प्राण उबारो
को नहिं जानत है जग में
कपि संकटमोचन नाम तिहारो

रावन त्रास दई सिय की
सब राक्षसि सों कहि शोक निवारो
ताहि समय हनुमान महाप्रभु
जाय महा रजनीचर मारो

चाहत सीय अशोक सों आगि
 सो दे प्रभु मुद्रिका शोक निवारो
को नहिं जानत है जग में
कपि संकटमोचन नाम तिहारो

बान लग्यो उर लछिमन के तब
प्रान तजे सुत रावन मारो
ले गृह वैद्य सुषेन समेत
तबै गिरि द्रोण सुबीर उपारो

आन संजीवन हाथ दई तब
लछिमन के तुम प्रान उबारो
को नहिं जानत है जग में
कपि संकटमोचन नाम तिहारो

रावन युद्ध अजान कियो तब
 नाग की फाँस सबै सिर डारौ
श्री रघुनाथ समेत सबै दल
मोह भयौ यह संकट भारो

आनि खगेश तबै हनुमान जी
बन्धन काटि सो त्रास निवारो
को नहिं जानत है जग में
 कपि संकटमोचन नाम तिहारो

बंधु समेत जबै अहिरावन
लै रघुनाथ पताल सिधारो
देविहिं पूजि भली विधि सों
बलि देहुं सबै मिलि मंत्र विचारो

जाय सहाय भयो तब ही
 अहिरावन सैन्य समेत संहारो
को नहिं जानत है जग में
 कपि संकटमोचन नाम तिहारो

काज किये बड़ देवन के तुम
वीर महाप्रभु देखि विचारो
कौन सो संकट मोर गरीब को
 जो तुमसौं नहिं जात है टारो

बेगि हरो हनुमान महाप्रभु
जो कुछ संकट होय हमारो
को नहिं जानत है जग में
कपि संकटमोचन नाम तिहारो

Sankat Mochan Hanuman Ashtak Lyrics in English

bal samay ravi bhakshi liyo
tab tinahun lok bhayo andhiyaro
taahi son traas bhayo jag ko
yah sankat kahu son jaat n taro

devan aani kari vinti tab
chhandi diyo ravi kasht nivaro
ko nahin janat hai jag men
kapi sankatmochan nam tiharo

bali ki tras kapis basai giri
jaat mahaprabhu panth niharau
chaunki mahamuni shaap diyo tab
chahia kaun vichar vicharo

kai dvij rup livaay mahaprabhu
so tum das ke shok nivaro
ko nahin jaanat hai jag men
kapi sankatmochan nam tiharo

angad ke sang len gaye siy
khoj kapis ye bain uchaaro
jivat naa bachihon ham son
ju bina sudhi laaye yahan pagudharo

heri thake tat sindhu sabai tab
laay siya, sudhi pran ubaro
ko nahin janat hai jag men
kapi sankatmochan nam tiharo

ravan tras dayi siy ki
sab rakshasi son kahi shok nivaro
tahi samay hanuman mahaprabhu
jaay maha rajnichar maro

chahat siy ashok son aagi
so de prabhu mudrika shok nivaro
ko nahin janat hai jag men
kapi sankatmochan naam tiharo

ban lagyo ur lachhiman ke tab
praan taje sut ravan maro
le griah vaidy sushen samet
tabai giri dron subir uparo

aan sanjivan hath dayi tab
lachhiman ke tum pran ubaro
ko nahin janat hai jag men
kapi sankatmochan naam tiharo

raavan yuddh ajan kiyo tab
naag ki phans sabai sir darau
shri raghunath samet sabai dal
moh bhayau yah sankat bharo

aani khagesh tabai hanuman ji
bandhan kaati so tras nivaro
ko nahin janat hai jag men
kapi sankatmochan naam tiharo

bandhu samet jabai ahiravan
lai raghunath patal sidharo
devihin puji bhali vidhi son
bali dehun sabai mili mantr vicharo

jaay sahay bhayo tab hi
ahiravan sainy samet sanharo
ko nahin janat hai jag men
kapi sankatmochan naam tiharo

kaaj kiye bad devan ke tum
vir mahaprabhu dekhi vicharo
kaun so sankat mor garib ko
jo tumsaun nahin jaat hai taro

begi haro hanuman mahaprabhu
jo kuchh sankat hoy hamaro
ko nahin janat hai jag men
kapi sankatmochan naam tiharo


आशा करता हूं दोस्तों उपरोक्त Sankat Mochan Hanuman Ashtak lyrics (हनुमान अष्टक) पसंद आया होगा और यदि मेरे द्वारा लिखे गए Lyrics में कहीं त्रुटि हुई हो तो आप कमेंट करके जरूर बताएं जिससे मैं अपनी त्रुटि दूर कर सकूं।

धन्यवाद मेरे प्यारे दोस्तों 🤗
Previous Post Next Post